2.3.2024

Slik er et cruise i Alaska – Antti fra Cruiseaway deler tips fra cruiset sitt

Anttis tips til en cruiseferie i Alaska

Forestill deg disse scenene et øyeblikk: En glitrende isbre i alle nyanser av blått passerer forbi, mens enorme skoger av bartrær glir forbi mens skipet seiler langs Alaskas sørvestkyst fra den ene småbyen til den neste. En hvalhale stiger opp av havet, mens havørnene våker over det hele fra toppen av furutrærne.

På et cruise i Alaska er alt dette mulig!

Antti fra CruiseAway var på sitt første Alaska-cruise i sommer, og han elsket det så mye at han ville dele sine tips til planlegging av et Alaska-cruise på CruiseAways blogg.
Et Alaska-cruise passer for nesten alle typer reisende, ettersom aktiv og avslappet ferie kombineres perfekt på denne turen. På cruiseskipet kan du slappe av og beundre den fantastiske naturen mens du nyter skipets fasiliteter. Men i havnebyene og på spennende utflukter kan du se og oppleve Alaskas varierte natur, kultur og dyreliv. Alaska er også en unik cruisedestinasjon, ettersom mange av kyst- og reisemålene bare kan nås med skip eller fly. Dette er en av grunnene til at cruiseferier i Alaska er så populære – du kan enkelt nyte den fantastiske utsikten uten problemer!

Antti fra Cruiseaway reiste på Alaska-cruise med Celebrity Cruises sommeren 2023.

 

Valg av cruise: Enveis- eller rundreise?

Alaska-cruise kan ha avgang fra flere ulike havner, noe som gir deg mange valgmuligheter. Tenk over om du vil reise én vei fra Alaska til vestkysten av Canada eller USA, eller om du foretrekker et tur-retur-cruise.
Med en enveisrute kan du forlenge turen og utforske Alaska i flere dager. Du kan for eksempel starte reisen fra havnen i Whittier, som ligger i nærheten av Alaskas største by, Anchorage. På denne måten kan du kombinere reisen med et opphold i Anchorage, en naturskjønn togtur fra Anchorage til Denali eller Seward, eller til og med en fisketur i villmarken. Du kan avslutte cruisereisen i byer som Vancouver eller Seattle.
Alternativt kan du hoppe om bord på cruiseskipet fra enten Vancouver eller Seattle. På tur-retur-cruise er avreisehavnen den samme som ankomsthavnen. Denne typen cruise er praktisk, spesielt når det gjelder flyreiser, ettersom tur-retur-billetter ofte er billigere enn enveisbilletter.

Reisetips: Det er en praktisk togforbindelse mellom Seattle og Vancouver; du kan reise mellom de to byene på bare fire timer og samtidig nyte det vakre kystlandskapet langs Stillehavskysten. Det er derfor enkelt å kombinere besøk i begge byene hvis du ønsker det.

Enveis cruise

F.eks. Vancouver-Seward, Whittier-Vancouver.

Et enveiscruise fra Vancouver til Seward med Norwegian Star.

 

Cruise til og fra samme havn

Cruise tur-retur fra Seattle med Norwegian Encore.

 

2) Skipsstørrelse og fasiliteter: Spiller det noen rolle?

Det finnes flere ulike cruiseskip fra forskjellige cruiserederier som seiler i Alaska. Når du skal velge cruiseskip, bør du ta utgangspunkt i den opplevelsen du er ute etter. Vil du ha et nytt og stort skip eller et eldre og mindre? Eller kanskje du er ute etter en luksusyacht? Valget ditt vil påvirke cruisets atmosfære, servicenivå og selvfølgelig prisen.

Cruise med eldre skip er ofte rimeligere, mens de største og nyeste skipene er litt dyrere. De større skipene har flere aktiviteter og gjøremål, mens de mindre skipene har færre – til gjengjeld er servicenivået betydelig mer personlig. Uansett hva du velger, kan du nyte de samme flotte destinasjonene.

Standard skip

Ovation of the Seas i Alaska

Standard skip passer ofte til førstegangsreisende og barnefamilier – eller passasjerer for hvem mengden av aktiviteter og størrelsen på skipet er viktigere enn personlig service.

Tips! Hvis du er ute etter et godt standard cruise, kan du sjekke ut Royal Caribbean eller Norwegian Cruise Lines utvalg.

Premium-skip

Princess Cruises i Alaska

Premium-skipene har et litt høyere servicenivå enn de vanlige skipene, men du slipper å betale astronomiske summer for cruiset. Disse skipene har færre aktiviteter, men mer plass til passasjerene. Premium-skipene egner seg spesielt godt for par og vennegrupper.

Tips! Hvis du er på utkikk etter et godt cruiserederi på premiumnivå, kan du sjekke ut utvalget til Celebrity Cruises, Princess Cruiseseller Holland America Line!

Ultra-luksuriøse skip

Silversea i Alaska

Luksusskipene er ofte betydelig mindre enn de vanlige rederienes skip. Med mindre luksusskip er det lettere å sikre at kundene får valuta for pengene. Seksstjerners cruise inkluderer vanligvis en rekke bekvemmeligheter, fra champagne til fine middager og gruppetrening i havnebyene.

Tips! Hvis du drømmer om et ultraluksuscruise, bør du ta en titt på Seabourns eller Silverseas utvalg!

3) Utflukter i Alaska – det er hele poenget!

I Alaska er det virkelig verdt å ta de ekstra betalte utfluktene som cruiserederiet tilbyr. Du får virkelig mest ut av Alaskas natur ved å forlate skipet – selv om det selvfølgelig er fantastisk utsikt under hele cruiset. På grunn av utfluktenes popularitet anbefaler vi at du bestiller de viktigste utfluktene i god tid før cruiset.

Et av høydepunktene på Anttis cruise var en båttur med hvalsafari, der Antti fikk se flere knølhvaler på nært hold. På utflukten så de også seler, sjøløver og havørn.

 

Nesten alle cruiserederier som opererer i området, tilbyr ulike typer utflukter i Alaska. Du kan utforske isbreer, besøke en huskyfarm eller oppleve landskapet fra luften på en helikoptertur. Utfluktene kan bestilles etter at du har bekreftet cruisebestillingen.

4) Uavhengighet er kjernen i eventyret

Uavhengighet er en god idé under et cruise i Alaska! Når skipet seiler gjennom Alaskas øyfjorder, er det lurt å holde øynene åpne, for du kan se hval og sjøfugl selv fra din egen balkong. Selv i havnebyene er det en god idé å utforske området rundt seg. Fra havneområdet Icy Strait Point er det for eksempel bare noen få kilometers gange til den autentiske lille byen Hoonah. Husk bare å være på vakt, spesielt når det gjelder bjørner!

På eventyr i Alaska

5) Cruisene seiler i all slags vær

Når du pakker til Alaska-cruiset, må du huske at været i Alaska alltid kan overraske deg. Sørg derfor for å pakke allsidige klær: en varm jakke, gode sko og en regnjakke er viktig. Glem heller ikke kikkerten, som gjør det enda mer spennende å få øye på dyr.
Cruisesesongen i Alaska begynner i april-mai og slutter i oktober. Selv om det er mulig at det ikke kommer en eneste regnskur i løpet av cruiset, er det likevel lurt å være forberedt på regn og overskyet vær. Hvis været er dårlig, seiler skipet heldigvis hovedsakelig i fjordene, så havet er fortsatt relativt rolig.

Natur i Juneau

Er du interessert i cruise i Alaska?

Du kan utforske Alaska-cruisealternativene i CruiseAways nettbooking eller foreta en cruisebestilling ved å kontakte vår kundeservice via e-post, telefon eller ved å sende en prisforespørsel.

E-post: info@cruiseaway.no
Telefon: 38 36 31 60

Ketchikan

Forrige artikkel

14.2.2024

Kjærligheten blomstrer på havet

Ro, avslapning og en tom kalender uten møter, avtaler og plikter. Bare dere to. Et cruise er den perfekte rammen for å la kjærligheten blomstre og feire hverandre.

Les mer : Kjærligheten blomstrer på havet