9.6.2022

Smak på hele verden om bord

Finn cruise

Et cruise er en kulinarisk reise rundt i verden

På et cruise seiles du ikke bare rundt fra havn til havn og opplever nye spennende destinasjoner, du får også muligheten til å gå på en kulinarisk reise verden rundt mens du er om bord. Her er nesten alt du kan drømme om og tenke på – fra store amerikanske biffer til meksikanske spesialiteter, spansk tapas og italiensk landkjøkken, til signaturretter fra Midtøsten, den beste thaimaten og den beste japanske sushien.

Maten på cruise er et kapittel for seg selv.

De siste årene har de fleste store rederier oppgradert utvalget – og kvaliteten – på maten om bord i et forsøk på ikke bare å overgå hverandre, men også for å møte ønskene til et stadig mer matbevisst cruisepublikum.

Først, la oss ta en titt på konseptet «Complimentary dining»:

Du vil komme over det mange ganger, både før og under cruiset, og her er forklaringen. Mat er inkludert i prisen på cruiset, alt du kan spise fra morgen til kveld, ofte 24 timer i døgnet. Det er alltid en mulighet til å stille sulten og friste smaksløkene når du er om bord. «Complimentary dining» dekker alle restaurantene og kafeene hvor maten er inkludert – og det er mange – inkludert hovedrestauranten, som serverer mat fra hele verden med en meny verdig selv den beste gourmetrestauranten i landet. Det er også bufférestauranten, som er åpen fra tidlig morgen til langt ut på de sene timer med et imponerende utvalg av mat.

I tillegg har alle større cruiseskip et stort antall restauranter som tilbyr såkalt «Specialty Dining». Dette er temarestauranter hvor du mot et lite tillegg kan spise deg mett på fantastiske retter fra hele verden. Opplev for eksempel autentisk fransk mat på «Le Bistro» på Norwegian Cruise Lines skip eller «Normandie Restaurant» på Celebrity Edge, japansk «Teppanyaki» (det er mange småretter, som tilberedes på en stålplate rett ved bordet) funnet på båter Royal Caribbean og Norwegian Cruise Line, eller hva med den greske restauranten «Cyprus» på Celebrity Apex, som også serverer gourmetmat fra hele Middelhavet.

Og nå er vi ved Middelhavet, hvor er det bedre å dykke ned i italiensk mat enn på italiensk-eide MCS Cruises? På en rekke av MSCs skip, inkludert MSC Meraviglia og MSC Divina, finner du restaurantkonseptet «Eataly» utviklet av den italienske gourmetkokken Mario Batali. Med kun 26 lignende restauranter i land, inkludert i New York, har Batali videreutviklet konseptet til sjøs, slik at du kan smake på alle nyansene av italiensk mat og matlaging. Når du har spist middag om bord, får du muligheten til å kjøpe produkter fra de beste italienske produsentene i «Eataly Market» – klare til å ta med hjem.

«Deviled Eggs» servert på Wonderland-restauranten på Royal Caribbeans Symphony of the Seas.

Er du vegetarianer eller veganer, går du heller ikke sulten til sengs. Så godt som alle restauranter om bord tilbyr et bredt utvalg av vegetariske og veganske retter, samt tar hensyn til enhver form for matallergi hvis du trenger det. Bare husk å nevne det når du setter deg ned.

Den verdenskjente franske kokken Daniel Boulud, som har restauranter i New York, Boston, Toronto, London og Singapore, har laget sin første signaturrestaurant til sjøs, «Le Voyage», på det splitter nye skipet Celebrity Beyond. Her er opplevelsen mye mer enn et måltid.
På de fleste av Celebrity Cruises skip kan du få en matopplevelse utenom det vanlige på Restaurant Cuisine/Le Petit Chef. Vi vil ikke røpe hva som skjer, men du har knapt opplevd noe lignende før!

Omvisningen ovenfor til restaurantmekkaet ombord er bare en smakebit på hva som venter deg. Tilbudet varierer fra skip til skip og fra rederi til rederi, men vi lover at det er en mulighet til å reise jorden rundt mer enn én gang mens du er om bord. Kontakt oss hvis du har spørsmål. Og inntil da sier vi bare «velkommen»!

Menyen i skipets hovedrestaurant, som er inkludert i prisen på cruiset, byr på nye retter hver dag og mat fra hele verden. Her fra «Tropicana Restaurant» på Norwegian Epic i april 2022.
Og vi har ikke engang snakket om dessertene… Hvis du har en søt tann, vil den elske deg å dra på cruise. Utvalget av desserter og kaker er uten sidestykke, og det kan være mer enn vanskelig å velge. Vi bare sier det!

Forrige artikkel

7.6.2022

Hold deg i form på et cruise

På de aller fleste cruiseskip finner du velutstyrte treningssentre med rikelig mulighet til å holde energinivået oppe for både styrke- og kondisjonstrening. Tilgang til treningssenteret er inkludert i prisen på cruiset, og her finner du typisk en rekke tredemøller, crosstrenere, romaskiner og treningssykler for å få opp pulsen, og på styrkemaskiner og med manualer kan du tren alle musklene i kroppen.

Les mer : Hold deg i form på et cruise

Neste artikkel

29.10.2023

Verdens største skip bygges i Åbo (Turku).

Royal Caribbeans nye flaggskip, den imponerende "Icon of the Seas", tar form på Meyer Turku-verftet i Finland. CruiseAways team fikk nylig en enestående mulighet til å besøke byggeplassen for verdens største cruiseskip og oppleve den spektakulære konstruksjonen på nært hold – dette er virkelig noe å glede seg til!

Les mer : Verdens største skip bygges i Åbo (Turku).