25.12.2022

Livet ombord

Finn cruise

Livet om bord på et cruiseskip

På et cruise kan du bli underholdt fra morgen til kveld

«Går du deg ikke lei på et cruise?»

Det spørsmålet får vi ofte – av venner og bekjente, familie og nye kunder som ikke har prøvd et cruise ennå.
Det korte svaret er «nei!». Med stort utropstegn!
Eller.
«Ja», du kan kjede deg hvis du vil, og hele ideen med å dra på cruise er kanskje å sitte i en lenestol mens du ser ut over havets mange blå nyanser og la tankene fly mot horisonten. Og hvis det er tilfelle, er det selvfølgelig helt greit å kjede seg!
Men ellers er det nok å gjøre på et cruiseskip, selv når skipet er på sjøen hele dagen, og du kanskje har en eller flere «sjødager» på rad. Fra tidlig morgen til sen kveld gjør skipets mannskap og store underholdningsteam alt for å gi deg gode, morsomme og lærerike opplevelser med hjem – i tillegg til alt du opplever når du er i land.
Dagene om bord er én lang parade av aktiviteter, underholdning, foredrag og musikk. Faktisk er det umulig å få til alt, og en gang i blant kan du bli rammet av det som kalles «cruisestress» med et glimt i øyet – fordi det er så mye å gjøre og så mye du vil oppnå!

Hver dag har du et detaljert program over morgendagens aktiviteter, underholdning og show.

Programmet inneholder også viktig og praktisk informasjon om åpningstider, når skipet legger til kai ved neste destinasjon, værmelding og annen praktisk informasjon.

Hver kveld leverer din lugarsjef morgendagens program direkte til lugaren. «Freestyle Daily» er navnet hos Norwegian Cruise Line, «Today» på Celebrity Cruises og «Cruise Compass» hos Royal Caribbean. Felles for dem alle er at de er detaljerte programmer som i tillegg til spisetider i restaurantene og åpningstider i barene gir deg detaljert informasjon om alle dagens aktiviteter, fra morgengymnastikken, bridgeturneringen og dansetimer, til kveldsforestillingen i teatret, livemusikk i barene, filmer på kino eller standup-showet sent på kvelden.

Et lite tips: Ta med deg en highlighter hjemmefra og sett linjer i programmet ved siden av det som høres morsomt eller spennende ut, det gjør planleggingen av dagen lettere!

Det er alltid noe som skjer på et cruiseskip, og det er aktiviteter for alle. De aller fleste aktivitetene er inkludert i reisens pris. Du betaler kun ekstra for enkeltarrangementer som bingo, vinsmaking, gruppetimer i treningssenteret m.m.

CruiseAway gir deg et lite innblikk i hvordan dagens programmer kan se ut og hva som er mulighetene for aktivitet. Og hold nå fast, for det går fort!

En titt på dagsprogrammet på Norwegian Getaway 18. juli i år avslører at for de tidligste er det «Morning Stretch Class» allerede klokken 7 etterfulgt av gigantiske sjakk- og Shuffleboard-turneringer på dekk fra klokken 8. En time senere er det et ordspill på storskjerm i en av salongene, etterfulgt av en quiz samme sted, og litt senere – i teateret – et foredrag om Den dominikanske republikk, som skipet anløper dagen etter.

Samtidig er det andre steder i skipet seminar om kikkert og optisk teknologi, mens noen av skipets kokker viser hvordan man lager sushi klokken 10.30 i skipets atrium. Etterfulgt av kunstauksjon, foredrag av skipskabinsjefen, Blackjack-intro i kasinoet, DJ-musikk ved bassenget, introduksjon til akupunktur, flere spørrekonkurranser og et seminar om hvordan du kan ta bedre bilder med mobilen. Og vi har ikke engang kommet oss til lunsj ennå!

Du bestemmer selv farten om bord. Og kanskje du vil slappe av på en solseng med den vakreste utsikten og bare la tankene fly.

Programmet fortsetter i samme mangfoldige tempo på ettermiddagen. På alle skip. Dette bekreftes av en titt på programmet fra et tidligere cruise med MSC Meraviglia , hvor ettermiddagen byr på «Rock Classics»-musikk i skipets atrium kl 13, yogatime kl 14 etterfulgt av underholdning med jazzkvartett i en av barene , video-quiz i en annen bar, «crazy games» og «superquiz» på bassengdekket og klasser i latinamerikansk dans. Og nå er vi i ferd med å få opp pulsen litt: Det er mange muligheter for å holde seg i form på cruise, for eksempel i treningssenteret, på klatreveggen eller løperuten – les mer om dette i vår artikkel her.

Kveldene om bord på et cruiseskip er en rekke underholdning – fra rolig jazzmusikk i baren til store musikalske show i teateret og dans og musikk på nattklubben.

På kveldene skrus det enda mer opp for underholdningen. Etter middag – for maten er et eget kapittel på cruise… det kan du lese mye mer om her – det er livemusikk flere steder på skipet utover kvelden – alt fra jazzsangere og underholdende pianoshow, rockeband og store latinamerikanske orkestre. I teatret er det vanligvis en forestilling hver kveld med internasjonalt anerkjente sangere, tryllekunstnere eller dansere, og på de større skipene spilles det også store Broadway-musikaler i imponerende oppsetninger. Hvis ikke, er du mer interessert i karaoke på puben, en drink ved solnedgang på dekk, eller en rolig bok på biblioteket.
Du setter selv tempoet og velger av og på. Og uansett hvordan du velger, kan vi garantere at du ikke kjeder deg.
Med mindre du selvfølgelig vil.
Ha det gøy – i morgen er det nytt program!