CruiseAway stenger tirsdag 23. juli kl. 14.00.
18.1.2024

Slik pakker du for din cruiseferie

Finn cruise

Klar for cruise? Tips og triks for hva du bør ha med deg!

Cruiset er bestilt, og nedtellingen har begynt! Når tiden nærmer seg, og det er på tide å pakke, kan det være vanskelig å huske alt. Og hvis du aldri har vært på cruise før, kjenner du kanskje ikke til de små tipsene og triksene som kan gjøre ferien enda bedre.

CruiseAway gir deg her den ultimate pakkelisten med gode råd om hva som bør være med i kofferten.

Se sjekklisten her – skriv den ut og kryss av etter hvert som du pakker.

Listen er delt inn i kategorier.

Først det aller viktigste:

Husk passet! Visakort og/eller kredittkort, selvfølgelig. Kontanter kan også være en god idé, for eksempel til ekstra tips om bord, hvis du – helt frivillig – ønsker å gi litt ekstra til lugarsteward eller din favoritt bartender. Husk små sedler, for eksempel euro eller amerikanske dollar, som alltid kan brukes om bord. Husk også cruise-dokumentene dine, som er klare når du har sjekket inn kort tid før cruiset. Du vil motta en e-post med instruksjoner før avreise. Fra disse dokumentene kan du også skrive ut bagasjelapper til når du sjekker inn bagasjen før du går om bord.

Det elektroniske er nesten også essensielt: Mobiltelefon, kamera og ladere. En strømadapter er som regel ikke nødvendig, da de fleste skip har både amerikanske og europeiske stikkontakter i lugaren, men det kan være lurt å ha med en ekstra.

Toalettsaker og personlige ting:

Her trenger vi ikke nevne alt det åpenbare, som tannbørste og tannkrem, sminke og en hårbørste. Det står på listen. Det som kan være verdt å nevne, er tingene du ikke trenger å ta med: Hårføner finnes i lugaren, akkurat som det er hår- og dusjshampo i dusjen.

Cruise-tid er ferietid, så husk selvfølgelig solkrem, solbriller og kanskje en solhatt (og en paraply, hvis det skulle komme litt regn når du er på land). Håndkleklyper til solsengene på dekk kan også være en veldig god idé hvis det blåser litt.

GODT TIPS: Husk en reise- og/eller dagstaske.

Du sjekker inn kofferten rett før ombordstigning. Så blir den levert direkte til lugaren din senere på dagen. Det kan imidlertid ta noen timer, så det er en god idé å ta med en reiseveske, for eksempel en liten kabinkoffert på hjul, som du tar med ombord selv. Her kan du oppbevare litt ekstra klær og en ekstra genser, badetøy (slik at du kan ta en tur i bassenget eller jacuzzien med en gang), sandaler, solkrem, medisiner, ladere og litt toalettsaker. Husk også en god veske, eller en ryggsekk, for når du skal i land.

Og til slutt det kanskje aller viktigste: Hva skal du ha på deg? Varm genser? Lang kjole? Og er badesandalene viktige? Les CruiseAways blogg med tips og gode råd om garderoben om bord: Les mer her.

Velkommen om bord!

 

Forrige artikkel

29.10.2023

Verdens største skip bygges i Åbo (Turku).

Royal Caribbeans nye flaggskip, den imponerende "Icon of the Seas", tar form på Meyer Turku-verftet i Finland. CruiseAways team fikk nylig en enestående mulighet til å besøke byggeplassen for verdens største cruiseskip og oppleve den spektakulære konstruksjonen på nært hold – dette er virkelig noe å glede seg til!

Les mer : Verdens største skip bygges i Åbo (Turku).

Neste artikkel

18.1.2024

Hva skal du ha med av klær? Få gode råd her!

Pakk riktig antrekk for cruise! Her gir vi deg CruiseAway's beste tips og anbefalinger til kleslisten.

Les mer : Hva skal du ha med av klær? Få gode råd her!